E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8480
Lasīšanai: 2 minūtes

Nepilna laika studijas, kvalifikācijas pielīdzināšana

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2015
Anita

Labdien! Vēlētos noskaidrot, vai man ir vērts iesniegt dokumentus Akadēmiskā informācijas centra komisijai manas iegūtās kvalifikācijas pielīdzināšanai maģistra grādam, ja no 1994.-1999.gadam esmu studējusi LLU neklātienes universitātes tipa pamatstudijās ekonomikas nozarē. Diploma pielikumā norādīts, ka studiju programmas garums ir 5 gadi un piešķirts ekonomikas bakalaura grāds ar specializāciju grāmatvedībā un finansēs. Ministru kabineta noteikumi Nr.142 „Grādu un profesionālo kvalifikāciju pielīdzināšanas kārtība” nosaka, ka tiesības augstākās izglītības kvalifikācijai pārdefinēt kā maģistra grādu ir par vismaz piecus gadus ilgām pilna laika studijām vai par šai programmai atbilstošām nepilna laika studijām. Man nav skaidrs, vai manas nepilna laika studijas ir atbilstoša pilna laika studiju programmai, jo diplomā par nav norādes par nepilna laika programmas atbilstību pilna laika programmai. Paldies!

A
atbild:
22. decembrī, 2015
Laura Studente
LV portālam

Jā, Jūs varat iesniegt dokumentus kvalifikācijas pielīdzināšanai, jo ir apgūta mācību programma nepilna laika studijās (neklātienē). Studiju programmas saturs un satura apjoms, kā arī sasniegumu vērtēšana pilna laika un nepilna laika studijās ir vienāds.

MK noteikumi Nr.142 „Grādu un profesionālo kvalifikāciju pielīdzināšanas kārtība” nosaka, ka kvalifikācijas, kuras piešķirtas par vismaz piecus gadus ilgās pilna laika studijās pabeigtu augstākās profesionālās izglītības programmu vai par šai programmai pēc satura un apjoma atbilstošu nepilna laika studijās pabeigtu augstākās profesionālās izglītības programmu, pamatojoties uz Latvijas Republikas Izglītības likumā noteikto tiesisko regulējumu par grādiem un kvalifikācijām, kurš stājās spēkā 1991.gada 1.jūlijā, līdz Augstskolu likumā noteiktā tiesiskā regulējuma par grādiem un kvalifikācijām spēkā stāšanās brīdim 1995.gada 1.decembrī, tiek pielīdzinātas profesionālajam maģistra grādam un piektā līmeņa profesionālajai kvalifikācijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas