E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6796
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Apmācību kursi auklēm krievu valodā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. martā, 2015
Lija

Labdien! Vai akreditētie auklīšu kursi ir pieejami arī krievu valodā? Un vēl jautājums par nodokļu apmēru. Ja bērnu pieskatīs vecmāmiņa savās mājās, kas ir ārpus Rīgas, bet bērns ir deklarēts Rīgā, cik liels būs nodoklis, kas viņai būs jāmaksā, ja nokārtos visas vajadzīgās prasības, lai saņemtu valsts finansiālo atbalstu (100 ls)?

A
atbild:
16. aprīlī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) informē, ka saskaņā ar Izglītības likuma 9.pantu valsts un pašvaldību izglītības iestādēs izglītību iegūst valsts valodā, savukārt privātās izglītības iestādēs izglītību var iegūt arī citā valodā, piemēram, krievu.

Kā LV portāls noskaidroja, vēršoties pie vairākām privātām izglītības iestādēm, tās labprāt piedāvā šādu iespēju apgūt programmu krievu valodā, bet visbiežāk saskaras ar grūtībām nokomplektēt mācību grupu. Tāpēc, lai noskaidrotu informāciju par iespēju daļēji vai pilnībā apgūt profesionālās pilnveides programmu bērnu aprūpes jomā krievu valodā, Jums būtu pašai jāinteresējas privātās izglītības iestādēs, vai tās tuvākā laikā neplāno komplektēt kursus auklītēm krievu valodā.  

Visu izglītības iestāžu, kuras piedāvā apgūt akreditētu profesionālās pilnveides izglītības programmu bērnu aprūpes jomā (ne mazāk kā 40 stundu apjomā), saraksts ir pieejams IKVD mājaslapas sadaļā „Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrācija”.

Auklei, reģistrējoties Valsts ieņēmuma dienestā (VID) kā saimnieciskās darbības veicējai, ir iespējams izvēlēties sev izdevīgāko nodokļu maksāšanas režīmu:  

  • iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) par ienākumiem no saimnieciskās darbības,
  • patentmaksa,
  • mikrouzņēmumu nodoklis.

Lai izlemtu, kāds saimnieciskās darbības veids ir piemērotākais, noderīga informācija apkopota LV portāla publikācijā „Nodokļu maksāšanas režīmi no bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja ienākuma”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 67 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas