E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3968
Lasīšanai: 2 minūtes

Amatnieku pakalpojumu sniedzējiem nav jābūt Būvkomersantu reģistrā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. martā, 2014
Mihails Smirnovs

Ja es vēlos reģistrēties kā mikrouzņēmums (+2 darbiniekus pieņemt) un nodarboties ar nelieliem remontdarbiem (tapešu līmēšana, apzaļumošana u.t.t), vai man ir obligāti jābūt būvkomersanta reģistrācijas apliecībai?

A
atbild:
20. martā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Latvijas Būvnieku asociācija
Mārcis Nikolajevs, prezidents

Šajā gadījumā mikrouzņēmums Būvkomersantu reģistrā nav jāreģistrē, jo, spriežot pēc Jūsu sniegtās informācijas, gatavojaties veikt darbus, kas kvalificējami kā amatnieku pakalpojumi, bet nav tieši saistīti ar būvniecības darbiem.

Kā LV portālam skaidrojis Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Mārcis Nikolajevs, amatu meistariem nav nepieciešams sertifikāts, ja viņi veic vai vada būvamatniecības darbus atbilstoši likumam "Par amatniecību". Norises būvniecības jomā regulē Būvniecības likums. Tā 10.1 pantā ir teikts: „Būvprakses vai arhitekta prakses sertifikāts nav nepieciešams būvētājam, kurš saskaņā ar akceptētu būvprojektu un būvatļauju būvē, arī rekonstruē vai renovē, viendzīvokļa māju, dzīvojamo māju palīgēkas vai lauku saimniecību nedzīvojamās ēkas Vispārīgajos būvnoteikumos noteiktajā kārtībā un apjomā. Fiziskajām personām nav nepieciešams būvprakses vai arhitekta prakses sertifikāts, ja būvdarbu izpildei atbilstoši Vispārīgajiem būvnoteikumiem un citiem normatīvajiem aktiem nav nepieciešams akceptēts būvprojekts un būvatļauja.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas