E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3380
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādsaistību jautājumi jāskaidro, vēršoties pie tiesu izpildītāja

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. decembrī, 2013
armands skudra

Labdien. Esmu izmisumā, jo Latvijas valsts iestādes nodarbojas ar reketu. Pelnu 180ls mēnesī, no 2010 katru mēnesi maksāju tiesas izpild. 88ls mēnesī garantijas fondam, man sieva, 2bērni. 3gadu laikā esmu atdevis 1tūkstoti. Procenti aug gan no tiesas izpildītājas puses, gan no uzturlīdzekļa garant. Fonda. Ko darīt, vai vergot tagad valstij visu atlikušo mūžu? Pelnot minimumu, reāli vēl gadus 10, arī bērni no tā cieš. Pamatsumma atdota, bet procenti tādi, ka aug 600 ls gadā, vēl jāatdod 2000ls, ko izmaksājis bērnu uztur. garantijas fonds. Tādā situācijā nokļuvu, jo nokļuvu ieslodzījumā un no turienes nebija iespēja kaut ko maksāt. tiesas izpildītājam. Kā un cik ilgi manu ģimeni valsts iestādes nīcinās uzliekot nenomaksājamus procentus?

A
atbild:
18. decembrī, 2013
Solvita Cīrule
juriste

Visticamāk, Jums ir bijis izveidojies parāds Uzturlīdzekļu garantiju fondam un patlaban Jums ir jāmaksā gan šis parāds, gan ikmēneša uzturlīdzekļi, gan arī izdevumi zvērinātam tiesu izpildītājam un nesamaksātā valsts nodeva pēc tiesas sprieduma. Ar procentu pieaugumu šajā gadījumā diez vai sakars būs, likumiskie 6% gadā UGF nekādus tūkstošus nesastāda.

Ja Jums ir kādas neskaidrības par parādu, Jums jāvēršas pie zvērināta tiesu izpildītāja un Uzturlīdzekļu garantiju fondā ar lūgumu sniegt skaidrojumu par pašreizējo parāda saistību apmēru un izpildes nosacījumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas