E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33479
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kopīpašuma izmantošana

J
jautā:
04. augustā, 2024
Ilgonis

Labdien! Dzīvoju Rīgā, mūsu daudzdzīvokļu mājas pagalmā ir ierīkota vieta, kur žāvēt drēbes, taču tagad daži kaimiņi izdomājuši to izmantot kā futbola laukumu. Velkot naglenes tiek sabojāta zaļā zona, kā arī viņi futbolu spēlē, kamēr citiem žūst drēbes, un ar bumbu sper pa mašīnām. Esam aizrādījuši, ka pa mašīnām nedrīkst spert ar bumbu, taču tika draudēts to darīt vēl vairāk. Kad uzdevām jautājumu par drēbēm, pateica: Kas tad notiks? Var jau pārskalot. Vai viņiem ir tiesības drēbju žāvēšanas vietā spēlēt futbolu? Ko darīt? Telpās liela mitruma dēļ, kas ir 7080%, drēbes nežūst. 

A
atbild:
08. augustā, 2024

Ja attiecīgās teritorijas, par kuru ir strīdīgā situācija, īpašumtiesības pieder jūsu mājas dzīvokļu īpašnieku kopībai (kopīpašums), lēmums par tās izmantošanu jāpieņem dzīvokļu īpašnieku kopībai Dzīvokļa īpašuma likumā noteiktajā kārtībā.  

Ja īpašnieki ir pielēmuši, ka attiecīgā teritorija izmantojama kā veļas žāvēšanas vieta, tad sporta aktivitāšu rīkošana tajā nebūtu savietojama ar teritorijai noteikto izmantošanas kārtību.  

Minētajā situācijā, kad tiek bojātas automašīnas vai jūsu drēbes, jāvēršas pašvaldības policijā.   

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 6 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas