E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33405
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kam ir tiesības iepazīties ar mājas lietu

J
jautā:
24. jūlijā, 2024
G.M.

Labdien! Vēlētos saprast, vai dzīvokļa īpašnieks var prasīt mājas pārvaldniekam uzrādīt ar mājas pārvaldīšanu saistītos dokumentus, piemēram, remontu tāmes, pieņemšanas un nodošanas aktus, mājas rēķinus par komunālajiem pakalpojumiem u. c.? Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas tīmekļvietnē izlasīju, ka tikai dzīvokļu īpašnieku kopums no pārvaldnieka var pieprasīt informāciju vai dokumentus par dzīvojamās mājas pārvaldīšanu. Protams, ir dzīvokļa īpašnieka tiesības iepazīties ar mājas lietu. Kā rīkoties, ja minētās informācijas tajā nav? 

A
atbild:
25. jūlijā, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 6. pants noteic, ka obligāti veicamās pārvaldīšanas darbības ir pārvaldīšanas darba plānošana, organizēšana un pārraudzība, tai skaitā finanšu uzskaites organizēšana, dzīvojamās mājas lietas kārtošana. Minētā likuma 8. pants paredz, kādiem dokumentiem jābūt ietvertiem mājas lietā. 

Likuma 28. pants nosaka: dzīvojamās mājas īpašniekam ir tiesības iepazīties ar mājas lietu bez ierobežojumiem un izgatavot dokumentu atvasinājumus, ievērojot personu datu aizsardzības prasības. 

Jūs varat iepazīties ar tiem dokumentiem, kuriem, kā nosaka likums, jābūt iekļautiem mājas lietā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas