E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33358
Lasīšanai: 2 minūtes

Personas identifikācija

J
jautā:
20. jūlijā, 2024
Jolanta

Labdien! Lūdzu skaidrojumu, vai sporta kluba administrācijai ir tiesības man pieprasīt personu apliecinošu dokumentu un manu tālruņa numuru? Esmu attālināti iegādājusies vienreizēju apmeklējumu, taču, ierodoties sporta zālē pēc skapīša atslēgas, netiku ielaista, kamēr neuzrādīju ID karti un nenosaucu savu tālruņa numuru. Pamatojums no administratora: vadība liek mums šādi rīkoties. 

A
atbild:
24. jūlijā, 2024

Vēršam uzmanību, ka sporta kluba apmeklēšana (pakalpojuma iegāde) ir līgumiskas attiecības starp klubu un privātpersonu. Iegādājoties vienreizēju vai daudzkārtēju sporta kluba apmeklējumu, klients ir pakļauts kluba lietošanas noteikumiem un tā apstiprinātajai iekšējai kārtībai, kas cita starpā paredz arī personu (apmeklētāju) identifikāciju. Klienta identifikācijas prasība (uzrādot personu apliecinošu dokumentu) pamatojama ar sporta kluba (datu apstrādes pārziņa) likumīgu interešu ievērošanu un pušu starpā noslēgtā līguma izpildes nosacījumiem (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 2016/679 6. panta pirmā punkta b), c) un f) apakšpunkta izpratnē).  

Pirmšķietami telefona numura nosaukšana varētu būt otrais personas identifikācijas faktors. Minētais jāprecizē pie datu apstrādes pārziņa (sporta kluba administrācijas), tomēr šāda datu apstrāde būtu vērtējama kritiski, jo ar pirmā faktora identifikāciju (uzrādot personu apliecinošu dokumentu) datu apstrādes mērķis ir sasniegts un pilnībā izpildīts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas