E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33075
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Darbam pirmsskolā nepieciešamā izglītība

J
jautā:
23. jūnijā, 2024
Inese

Man ir humanitāro zinātņu bakalaura grāds filoloģijā (latviešu filoloģijā). Vai, apgūstot 72 stundu kursus “Pedagoģiskās darbības pamati”, drīkstu strādāt bērnudārzā par skolotāju? Kādi kursi man vēl nepieciešami, lai to varētu darīt? 

A
atbild:
27. jūnijā, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 5. punktā noteikts, ka par vispārējās izglītības pirmsskolas pedagogu ir tiesīga strādāt persona, kuras izglītība un profesionālā kvalifikācija atbilst vienai no šādām prasībām: 

5.1. augstākā pedagoģiskā vai augstākā izglītība un pirmsskolas skolotāja kvalifikācija; 

5.2. augstākā pedagoģiskā vai augstākā izglītība un sākumizglītības skolotāja kvalifikācija; 

5.3. augstākā izglītība pedagoģijā un apgūta profesionālās kompetences pilnveides programma pirmsskolas saturā un didaktikā; 

5.4. maģistra vai doktora grāds izglītībā vai pedagoģijā, un tā iegūšanai izstrādātais zinātniskais darbs ir saistīts ar pirmsskolas izglītības saturu un didaktiku; 

5.5. pedagoģiskā izglītība un mūzikas skolotāja kvalifikācija pirmsskolas mūzikas skolotājam vai sporta skolotāja kvalifikācija pirmsskolas sporta skolotājam.   

Personai ar augstāko nepedagoģisko izglītību minētie noteikumi pārkvalifikācijas iespējas neparedz. Tā kā jūs neesat ieguvusi augstāko pedagoģisko izglītību, jums ir jāapgūst pirmsskolas skolotāja studiju programma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 288 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas