E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32627
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai veco sētu var atstāt uz zemesgabala robežas

J
jautā:
12. maijā, 2024
Evija

Labdien! 2007. gadā tika izstrādāts būvprojekts, un tajā arhitekte bija norādījusi, ka sēta tiks pārcelta un izbūvēta uz sarkanās līnijas. Bet sēta būvniecības procesa laikā netika pārcelta, tā palika vecajā vietā, uz zemesgabala robežas. Sēta tika atjaunota ar jaunu koka apdari. Būvprojektam tiks izstrādāts izmaiņu projekts. Uz kāda pamata veco sētu var atstāt uz zemesgabala robežas? Īpašums atrodas Rīgā, dzīvojamajā zonā, kur visiem īpašumiem sēta atrodas uz zemesgabala robežas. 

A
atbild:
28. maijā, 2024

Atbilstoši Rīgas teritorijas plānojuma (apstiprināts ar Rīgas domes 15.12.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 103 “Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves saistošie noteikumi”) Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu 301. punktam nožogojumu ielas pusē izvieto pa sarkano līniju, izņemot pilsētas maģistrāļu ilgtermiņa attīstības teritoriju (TIN28).  

Pilsētas maģistrāļu ilgtermiņa attīstības teritorijās (TIN28) vispārīgā gadījumā nožogojumu izvieto gar transporta infrastruktūras teritorijas (TR1) robežu, bet, ja tādas nav, nožogojuma novietni saskaņo ar būvvaldi, nodrošinot piekļūšanas iespējas un ievērojot citas šo noteikumu prasības.  

Apbūves aizsardzības teritorijās un kultūras pieminekļu teritorijās nožogojuma novietojumu saskaņo būvvalde, ņemot vērā vēsturisko situāciju, ja tāda ir konstatējama. Lai izskatītu iespēju saglabāt žogu tā vēsturiskajā atrašanās vietā pa zemesgabala robežu, nepieciešams vērsties Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departamentā ar attiecīgu iesniegumu, ņemot vērā, ka atbildes sniegšanai ir jāizvērtē gan būvprojekta realizācijas risinājumi, gan vēsturiskā žoga izbūves tiesiskums un citi jautājumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas