E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32532
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja ir paredzēts būvēt pirmās grupas ēku

J
jautā:
02. maijā, 2024
Aivita

Labdien! Esmu iegādājusies īpašumu Dārziņos un vēlos sākt būvēt 55 m2 koka vasarnīcu. Kas man ir jādara no sākuma jāveido projekts ar arhitektu un jāiesniedz Rīgas būvvaldē? Vai ir vēl citas darbības, vai es to varu būvēt bez iesniegšanas būvvaldē? Šobrīd nesaprotu, ar ko jāsāk, lai nerastos nepatīkami pārsteigumi. 

A
atbild:
28. maijā, 2024

Ja ir paredzēta pirmās grupas dzīvojamās ēkas (vienstāva ēkas, kuras apbūves laukums nepārsniedz 60 m2) jauna būvniecība vai novietošana, Būvniecības informācijas sistēmā www.bis.gov.lv jāiesniedz iesniegums – paskaidrojuma raksts ēkai –, kā arī jāsagatavo nepieciešamā būvprojekta dokumentācija, proti, skaidrojošs apraksts par ieceri, situācijas plāns ar būves novietojumu (to izstrādā uz zemes robežu vai būvju situācijas plāna), ēkas vizuālais risinājums un plāns.  

Minētos dokumentus var sagatavot būvniecības ierosinātājs, tomēr, tā kā jāievēro dažādi normatīvie akti, tai skaitā Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, dokumentu izstrādei ieteicams piesaistīt sertificētu arhitektu. Paskaidrojuma rakstu akceptē Rīgas pašvaldības Pilsētas attīstības departaments, kas pilda būvvaldes funkcijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 84 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas