E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31856
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Kā pārskaitīt naudu uz Krieviju

J
jautā:
17. februārī, 2024
Igors Pūce

Labdien! Tiek pārdots dzīvoklis, kura īpašnieks ir Krievijas pilsonis bez uzturēšanās atļaujas Latvijā. Darījuma summa ir 150 000 eiro. Tā kā pats īpašnieks neatradīsies Latvijā, darījuma noslēgšanai tiks pilnvarots Latvijas pilsonis. Īpašnieks vēlas naudu saņemt Krievijas bankas kontā. Vai tas ir iespējams? Vai šobrīd ir iespējams veikt šo darījumu? 

A
atbild:
01. martā, 2024
Signe Laizāne
LV portāls

Banku maksājumi uz Krieviju un Baltkrieviju un no tām kopumā nav aizliegti, bet apjomīgo sankciju dēļ kredītiestādes veic pastiprinātas pārbaudes, kas aizņem laiku, tāpēc maksājumi ir apgrūtināti.  

Konstatējot jebkādu saistību ar sankcijām pakļautajām personām, kredītiestāde var atteikt darījuma veikšanu. Vienlaikus vēršam uzmanību, ka atsevišķas Latvijas kredītiestādes, ņemot vērā savu riska apetīti, neveic maksājumus arī uz tām Krievijas kredītiestādēm, kas nav pakļautas sankcijām, un var atteikt šāda darījuma izpildi. Tādēļ aicinām vērsties pie pašām kredītiestādēm, lai pārliecinātos par maksājuma veikšanas iespējamību. Tāpat vēršam uzmanību uz apstākli, ka šādi darījumi var radīt paaugstinātu sankciju apiešanas risku, tādēļ aicinām sadarboties ar kredītiestādēm un sniegt tām visu darījuma izpildei nepieciešamo informāciju. 

Latvijā ir vairākas kredītiestādes, kas turpina veikt atļautos maksājumus uz Krieviju. Līdz ar to aicinām vērsties pie kredītiestādēm, kuras piedāvā šāda veida pakalpojumus. 

Latvijas kredītiestāžu saraksts pieejams šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas