E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31460
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola

Kāda pedagoģiskā kvalifikācija nepieciešama

J
jautā:
10. janvārī, 2024
Anna

Labdien! Bakalaura programmā esmu ieguvusi 5 KP studiju kursā “Pedagoģija”. Vai man nepieciešams apgūt 72 h kursu “Pedagoģiskās darbības pamati”, lai strādātu izglītības iestādē, vai pietiek ar iegūtajiem 5 KP?

A
atbild:
22. janvārī, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

No sniegtās informācijas izriet, ka esat ieguvusi augstāko nepedagoģisko izglītību un studiju laikā apguvusi ar pedagoģiju saistītu programmas daļu.

Ministru kabineta noteikumu Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 2.3. punktā noteikts, ka par vispārējās izglītības pedagogu (izņemot pirmsskolas izglītības pedagogu) ir tiesīga strādāt persona, kurai ir augstākā izglītība mācību priekšmetam atbilstošā zinātnes nozarē un skolotāja kvalifikācija vai apgūta profesionālās kompetences pilnveides programma pedagoģijā, vai augstākās izglītības studiju programmas ietvaros apgūta ar pedagoģiju saistīta studiju programmas daļa vismaz divu kredītpunktu (jeb vismaz 72 stundu) apjomā.

Tātad, lai strādātu par vispārējās izglītības pedagogu, jums papildus nav jāapgūst profesionālās pilnveides programma pedagoģijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas