E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31213
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja skolā semestra vērtējums ir “nv”

J
jautā:
12. decembrī, 2023
Asnate

Vai “nv” var būt semestra vērtējums? Kā to labot? Skolotājai konsultācijas notika manu stundu laikā, tādēļ nevarēju uz tām ierasties, bet, kad piedāvāju sarunāt citu laiku, viņa nevēlējās. Ko man darīt?

A
atbild:
09. janvārī, 2024

Pašlaik spēkā esošais regulējums kā obligātu nosaka tikai gada vērtējumu. Tomēr Valsts izglītības satura centrs (VISC) paskaidro, ka skola iekšējā vērtēšanas kārtībā var paredzēt izlikt arī semestra vērtējumu. Iekšējā vērtēšanas kārtībā jābūt noteiktam, cik obligāto vērtējumu semestra laikā skolēnam jāiegūst. Ja obligātie vērtējumi nav iegūti, var būt situācija, ka semestra vērtējums ir “nv”. Ja vērtēšanas kārtībā ir ierakstīts, ka gada vērtējums veidojas no abu semestru vērtējumiem, skolēnam būs jāizpilda pirmajā semestra laikā neizpildītie obligātie pārbaudes darbi, lai gada vērtējumu varētu iegūt no visa gada laikā saņemtajiem obligātajiem vērtējumiem.

Aicinām vispirms iepazīties ar skolas iekšējo mācību sasniegumu vērtēšanas kārtību un pārrunāt esošo situāciju ar konkrētā mācību priekšmeta pedagogu un klases audzinātāju, nepieciešamības gadījumā – ar skolas vadību. Ja risinājumu neizdodas rast, aicinām vērsties pašvaldības izglītības pārvaldē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas