E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30686
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Piedziņas vēršana uz transportlīdzekli

J
jautā:
11. oktobrī, 2023
Daniela

Labdien! Tiesu izpildītājs bloķēja bankas kontus, vienojāmies, ka parādu maksāšu pa daļām, līdz ar to katru mēnesi no darba algas maksāju noteiktu summu. Tagad vēlos sev nopirkt automašīnu. Vai tiesu izpildītājs var automašīnu atsavināt vai uzlikt tai liegumu?

A
atbild:
07. novembrī, 2023

Tiesu izpildītājs parasti kā piespiedu izpildes līdzekļus piemēro piedziņas vēršanu uz kustamo un nekustamo mantu, darba samaksu un naudas līdzekļiem kredītiestādēs. Kad transportlīdzekli reģistrēsiet uz sava vārda CSDD, tiesu izpildītājs tuvāko dienu laikā to redzēs monitoringa sistēmā.

Tas nozīmē, ka tiesu izpildītājs CSDD transportlīdzeklim piemēros liegumu. Jūs nevarēsiet to atsavināt un iziet tehnisko apskati. Pastāv arī iespēja, ka tiesu izpildītājs apraksta šo transportlīdzekli un liek pārdošanā izsolē. To ietekmē parādsaistību lielums, automašīnas vērtība un tas, cik ilgā laikā var piedzīt parādu, piemērojot citus piespiedu izpildes līdzekļus.

Jums ir tiesības vērsties pie piedzinēja (kreditora) ar lūgumu nevērst piedziņu uz transportlīdzekli, ņemot vērā, ka tiek veikti regulāri ikmēneša maksājumi parāda dzēšanai. Ja piedzinējs tam piekritīs, tiks nosūtīts paziņojums tiesu izpildītājam Civilprocesa likuma 559. panta pirmās daļas kārtībā un tiesu izpildītājs šo piespiedu izpildes līdzekli varēs nepiemērot.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 227 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas