E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30560
Lasīšanai: 2 minūtes

Korekta ieturējumu veikšana no darba samaksas

J
jautā:
23. septembrī, 2023
Atis

Labdien! No manis tiek piedzīts uzturlīdzekļu parāds, ir divi izpildraksti. Vienu no tiem atsauca, jo vienojos ar tiesu izpildītāju, ka maksāšu pats, bet man darba devējs nesaglabā 50% no pielīdzinātajiem maksājumiem. Ko es varu darīt lietas labā? 

A
atbild:
03. oktobrī, 2023

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 594. panta pirmās daļas 1. punktu no parādniekam izmaksājamās darba samaksas un tai pielīdzinātajiem maksājumiem ieturējumus uzturlīdzekļu piedziņas lietās nepilngadīgu bērnu uzturam vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas labā izdara, saglabājot parādniekam darba samaksu un tai pielīdzinātos maksājumus 50% apmērā no minimālās mēneša darba algas un papildus par katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu — līdzekļus 15% apmērā no minimālās mēneša darba algas. 

Ja darba devējs nepareizi izpilda zvērināta tiesu izpildītāja rīkojumu par ieturējumu izdarīšanu, tad parādnieks var lūgt zvērinātu tiesu izpildītāju, lai viņš (pēc analoģijas ar Civilprocesa likuma 598. pantā noteikto) pārbauda, vai darba devējs pareizi izdarījis ieturējumus no parādnieka darba samaksas. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas