E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29744
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Transportlīdzekļa mantošana

J
jautā:
21. jūnijā, 2023
Nadīne

Sveiki! Tēvs, kuru neesmu redzējusi pēdējos 10 gadus, ir miris un atstājis mantojumu, tai skaitā divus transportlīdzekļus, kuri, ņemot vērā notāra teikto, CSDD datos ir īpašumā, bet transportlīdzekļu reģistrācija ir neaktīva (izslēgta). Nevienam no mantotājiem transportlīdzekļu atrašanās vieta nav zināma, tāpat nav zināms, vai transportlīdzekļi jau sen nav nodoti metāllūžņos. Ko šādā situācijā darīt? Vai ir iespējams atteikties/norakstīt minētos divus transportlīdzekļus?

A
atbild:
25. jūlijā, 2023
Signe Laizāne
LV portāls

Saistībā ar jautājumu, vai var atteikties no daļas mantojuma (tikai diviem transportlīdzekļiem), pārējo pieņemot, vēlams vērsties pie notāra, kurš kārto mantojuma lietu.

Savukārt, pieņemot transportlīdzekļus kā daļu no mantojuma, jā, tos pēc tam ir iespējams norakstīt.

Ja transportlīdzeklis ir nolietots un īpašnieks to turpmāk vairs nav paredzējis izmantot, transportlīdzeklis ir jānoraksta.

Norakstīt var transportlīdzekli, kuram nav reģistrēts aizliegums norakstīšanas darbībai.

Ar norakstītu transportlīdzekli aizliegts piedalīties ceļu satiksmē un to turpmāk reģistrēt kā transportlīdzekli, izņemot gadījumu, ja tas norakstīts, pamatojoties uz transportlīdzekļu reģistra informāciju par transportlīdzekļa atrašanos meklēšanā.

Norakstīšanu var veikt, vēršoties jebkurā CSDD klientu apkalpošanas centrā vai e-CSDD.

Transportlīdzekļa norakstīšana

CSDD klientu apkalpošanas centrā norakstīšanu var veikt transportlīdzekļa reģistrētais īpašnieks vai ieguvējs, vai īpašnieka vai ieguvēja pilnvarota persona (skatīt sadaļu “Personas, kas var veikt reģistrāciju”).

e-CSDD norakstīšanu var veikt transportlīdzekļa reģistrētais īpašnieks vai ieguvējs, ja atzīme par īpašumtiesību maiņu noformēta Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.

Ja transportlīdzekli noraksta ieguvējs, norakstīšanu veic vienlaikus ar īpašnieka maiņas reģistrāciju.

Pēc transportlīdzekļa norakstīšanas var saņemt apliecinājumu par transportlīdzekļa norakstīšanu e-CSDD vai jebkurā CSDD klientu apkalpošanas centrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas