E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29487
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
1
1

Vai bārs var rīkot konkursu ar iespēju laimēt dāvanu karti apmaiņai pret alkoholisko dzērienu

J
jautā:
20. maijā, 2023
Nils

Labdien! Vai naktsklubiem un bāriem Latvijā ir atļauts rīkot “giveaway” jeb konkursus/izlozes, teiksim, konkursu, kurā iespējams laimēt dāvanu karti, ko vēlāk var izmantot apmaiņā pret dzērieniem (t. s. alkoholiskajiem dzērieniem)? Paldies!

A
atbild:
16. jūnijā, 2023
Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija
Jānis Ungurs, Juridiskā departamenta direktors

Lai noskaidrotu, vai plānotā akcija ir uzskatāma par preču vai pakalpojumu loteriju, kas ir obligāti jāsaskaņo ar Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju, jāatbild uz jautājumu: vai piedalīšanās loterijā/konkursā/izlozē tās dalībniekam rada izmaksas – ir jāpērk prece vai jānoslēdz pakalpojumu līgums. Ja atbilde ir “jā”, tad akcijas rīkotājam ir jāsaņem loterijas atļauja inspekcijā.

Jāņem vērā, ka atbilstoši Latvijas tiesību aktiem ir aizliegts organizēt preču vai pakalpojumu loterijas, kurās personas var piedalīties, spēlējot azartspēles, kā arī nopērkot alkoholiskos dzērienus (tai skaitā alu), tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un elektronisko smēķēšanas ierīču uzpildes tvertnes, zāles un enerģijas dzērienus.

Preču vai pakalpojumu loterijas laimests nevar būt piedalīšanās azartspēlēs, kā arī alkoholiskie dzērieni (tai skaitā alus), tabakas izstrādājumi, augu smēķēšanas produkti, elektroniskās smēķēšanas ierīces un elektronisko smēķēšanas ierīču uzpildes tvertnes, zāles un enerģijas dzērieni.

Konkursu un loteriju rīkotājus aicinām iepazīties ar šo informāciju. Ja ir jautājumi, sazinieties ar inspekcijas speciālistiem, rakstot uz pasts@iaui.gov.lv vai zvanot uz +371 67 504 955.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas