E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29357
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1

Kā risināmas domstarpības ar ģimenes ārstu

J
jautā:
09. maijā, 2023
Tania

Labdien! Manai meitai sāpēja kakls, bijām pie ģimenes ārsta uz apskati. Ārsts man atvēra B slimības lapu, bet tikai uz vienu dienu, sakot, ka bērnam nākamajā dienā jāatgriežas skolā. Bērns visu nakti bija nomodā, jo sāpēja kakls un bija klepus. Vai bērnam šādā gadījumā vajadzētu no rīta atgriezties skolā un man – darbā? Ar ģimenes ārstu tā ir noticis jau trīs reizes, lai gan esam viņam paskaidrojuši, ka vienā dienā nav viegli atgūties. Vai varat, lūdzu, paskaidrot, kā man jārīkojas šajā gadījumā?

A
atbild:
01. jūnijā, 2023
Santa Galiņa
LV portāls
Veselības inspekcija
Iveta Balode, vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste

“Ārstējošais ārsts, tajā skaitā ģimenes ārsts, darbnespējas lapu izsniedz pēc personas personīgas apskates un izmeklēšanas, pieņemto lēmumu pamatojot medicīniskajā dokumentācijā. Izvērtējot pacienta veselības stāvokli, ārsts nosaka nepieciešamo ārstēšanas metodiku. Ja pacientam pēc noteiktās ārstēšanas metodikas veselības stāvoklis neuzlabojas, tad pie ārsta būtu jāvēršas atkārtoti,” skaidro Veselības inspekcijā.

Savukārt Latvijas Ģimenes ārstu asociācija papildina: “Ja pacientam un ārstam neizveidojas uzticības pilnas attiecības, tad būtu jāpārreģistrējas pie cita ģimenes ārsta.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas