E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29150
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Iepriekš izsniegtas darbnespējas lapas turpināšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. aprīlī, 2023
Marika

Labdien!

Manas darbnespējas laikā (B lapa) bērns guva traumu, tādēļ nācās atvērt darbnespējas lapu saistībā ar slima bērna kopšanu. Vai pēc darbnespējas lapas (kas noslēgta saistībā ar slima bērna kopšanu) noslēgšanas ir iespējams turpināt iepriekš atvērto darbnespējas lapu B? Vai arī no jauna jāatver darbnespējas lapa A?

A
atbild:
03. maijā, 2023
Santa Galiņa
LV portāls
AS "Veselības centru apvienība"
Anna Maruškina, Veselības aprūpes vadības ārste

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība” personai izsniedz darbnespējas lapu A par pirmajām deviņām darbnespējas dienām. Ja darbnespēja turpinās, tiek izsniegta darbnespējas lapa B, līdz persona atgūst darbspēju. Savukārt par slima bērna kopšanu tiek izsniegta darbnespējas lapa B.

AS “Veselības centru apvienība” veselības aprūpes vadības ārste Anna Maruškina, komentējot jūsu situāciju, norāda: “Ja personai atvēra darbnespējas lapu B slima bērna kopšanai, tad, visticamāk, iepriekšējā darbnespējas lapa tika aizvērta saistībā ar darbspēju atgūšanu.

Ja personai pēc slima bērna kopšanai izsniegtās darbnespējas lapas noslēgšanas būs veselības problēmas ar darbspēju zudumu un viņa vēl nebūs uzsākusi darba gaitas, nākamā darbnespējas lapa var būt tikai B lapa, jo nav bijis pārtraukuma.

Jaunu darbnespējas lapu A vai B kā iepriekšējās darbnespējas lapas turpinājumu izsniedz arī gadījumā, ja personai, kurai darbnespējas lapa noslēgta dienu pirms sestdienas, svētdienas, svētku dienas vai dienas, kas saskaņā ar likumu ir brīvdiena, atkārtota darbnespēja iestājas sestdienā, svētdienā, svētku dienā vai dienā, kas saskaņā ar likumu ir brīvdiena.” 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas