E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28900
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1

Apdrošinātājs kompensē tikai ar negadījumu saistītu ārstēšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. martā, 2023
Mārtiņš

Sveiki!

Pēc CSNg esmu kļuvis 1. grupas invalīds, kopjams. Apdrošināšanas kompānija atsakās atmaksāt izdevumus par transportu, lai nokļūtu pie zobārsta (jo tas nav saistīts ar CSNg). Tomēr, manuprāt, es paralīzes dēļ netieku saņemt ārstniecības pakalpojumus, tādēļ izdevumus par transportu man vajadzētu atmaksāt.

A
atbild:
11. aprīlī, 2023
Santa Galiņa
LV portāls
Apdrošināšanas kompānija “Ergo”
Ilze Andersone, Atlīdzību regulēšanas departamenta direktore

Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 3. nodaļas 19. pants nosaka, kuri ceļu satiksmes negadījumā personai nodarītie zaudējumi ir materiālie zaudējumi (mantiskie) un kuri – nemateriālie (morālais kaitējums). Apdrošināšanas atlīdzības apmēru un aprēķināšanas kārtību par personai nodarītajiem materiālajiem un nemateriālajiem zaudējumiem nosaka Ministru kabinets. 20. pantā definēti zaudējumi saistībā ar cietušās personas ārstēšanu.

Apdrošināšanas kompānijas ERGO Atlīdzību regulēšanas departamenta direktore Ilze Andersone, vērtējot jūsu aprakstīto situāciju, uzsver, ka apdrošinātājs kompensē tikai tos ārstēšanās izdevumus, kas ir saistīti ar CSNg gūtajām traumām.

Jūsu minētajā gadījumā, cik noprotams, zobu ārstēšana nav saistīta ar avārijas izraisītajām sekām, tāpēc ne zobārsta pakalpojumi, ne citas papildu izmaksas (ceļa izdevumi, kas saistīti ar došanos pie zobārsta) netiek kompensēti.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas