E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28686
Lasīšanai: 2 minūtes

Studenta tiesības saņemt bezdarbnieka pabalstu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2023
Dace

Labdien! Vai students, kurš devies studēt “Erasmus” programmā, var saņemt bezdarbnieka pabalstu, ja darba stāžs atbilst normai?

A
atbild:
27. februārī, 2023
Santa Galiņa
LV portāls

Saskaņā ar likumu “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam” bezdarbnieka pabalsts ir bezdarba apdrošināšanas pakalpojums, kas pienākas personām, kuras Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā noteiktajā kārtībā ir ieguvušas bezdarbnieka statusu, ir apdrošinātas bezdarba gadījumam saskaņā ar likumu “Par valsts sociālo apdrošināšanu” un kurām ir šajā likumā noteiktais apdrošināšanas stāžs.

“Fakts, ka persona devusies studēt “Erasmus” programmā, neietekmēs tiesības saņemt bezdarbnieka pabalstu. Tāpat to neietekmēs fakts, vai persona, kura devusies studēt minētajā programmā, saņems vai nesaņems stipendiju. Tiesības saņemt bezdarbnieka pabalstu saglabājas tik ilgi, kamēr persona atradīsies bezdarbnieka statusā un nebūs nodarbināta. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra izbeidz bezdarbnieka pabalsta izmaksu arī gadījumos, ja konstatē, ka pabalsta saņēmējs ir nodarbināts citā valstī,” skaidro Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā.

Vienlaikus jānorāda, ka atrašanās ārvalstī var būt šķērslis Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā noteikto bezdarbnieku pienākumu pildīšanai, kā dēļ persona šo statusu var zaudēt. Piemēram, likumā noteikts, ka bezdarbniekam individuālajā darba meklēšanas plānā noteiktajās dienās jāierodas Nodarbinātības valsts aģentūrā, kā arī jāpiedalās individuālajā darba meklēšanas plānā paredzētajos pasākumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas