E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28590
Lasīšanai: 3 minūtes

Cik nodarbību pie logopēda pienākas bērnam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. februārī, 2023
Anna

Labdien! Vēlos uzzināt, cik nodarbību pie logopēda pienākas manam bērnam, ja viņš ir izgājis pedagoģiski medicīnisko komisiju? Komisija ir nolēmusi, ka logopēds ir nepieciešams, taču viņš apgalvo, ka šajā semestrī bērnu nav iespējams iekļaut nodarbībās lielā bērnu skaita dēļ. Kur var atrast informāciju par nodarbību skaitu, ja bērnam ir konstatēti valodas traucējumi? Kurš atbild par bērna tiesību ievērošanu?

A
atbild:
17. februārī, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Individuālo vai grupu atbalsta nodarbību skaitu skolēniem ar valodas traucējumiem nosaka Ministru kabineta noteikumu Nr. 747 “Noteikumi par valsts pamatizglītības standartu un pamatizglītības programmu paraugiem” 14. pielikuma “Speciālās pamatizglītības programmas skolēniem ar redzes traucējumiem, dzirdes traucējumiem, fiziskās attīstības traucējumiem, somatiskām saslimšanām, valodas traucējumiem, mācīšanās traucējumiem, garīgās veselības traucējumiem paraugs” 7. tabula “Nodarbību skaits skolēniem ar valodas traucējumiem”. Ņemot vērā klasi, kurā izglītojamais mācās, tās ir 8–12 stundas.

Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātais Skolotāja logopēda amata apraksts nosaka, ka vispārējās izglītības iestādē ir 30–35 izglītojamie uz viena skolotāja logopēda darba slodzi. Skolas iekšējā regulējumā ir skaidri jānosaka, kā logopēds strādā, kā veido rindu, kuriem skolēniem ir priekšroka rindā un kāds atbalsts tiek sniegts tiem skolēniem, kuri gaida rindā uz logopēda nodarbībām.

Par mācību procesa organizāciju izglītības iestādē atbild iestādes vadītājs. Jebkuru neskaidrību un jautājumu gadījumā vispirms ir jālūdz šīs iestādes vadītāja palīdzība.

To, vai izglītības iestāžu darbība atbilst valstī spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, izvērtē Izglītības kvalitātes valsts dienests. Ja izglītības iestādē netiek nodrošināta kvalitatīva izglītība un tiek pārkāptas skolēnu tiesības atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, ir iespēja vērsties Izglītības kvalitātes valsts dienestā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 43 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas