E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27859
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Heksahidrokanabinola un to saturošo produktu aprite ir aizliegta

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. novembrī, 2022
Aija

Labdien! Vai HHC (heksahidrokanabinola) produktus drīkst iegādāties Latvijā? Vai tie ir legāli, ja tiek izmantoti ārīgai lietošanai aromterapijā? Domāju konkrēti eļļiņu, kas redzama saitē.

Paldies, gaidīšu atbildi!

A
atbild:
15. novembrī, 2022

Viela heksahidrokanabinols saskaņā ar likuma “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību” 2. pielikumu pakļaujas kontrolei ģenēriskās sistēmas ietvaros grupā “dibenzopirāni” – no kanabinola atvasināti savienojumi (izņemot kanabidiolu), kas modificēti gredzenā A, aizvietoti gredzenā B, to homologi ar dažādu oglekļa atomu skaitu aizvietotāja stāvoklī 3, to cis-, trans- un optiskie izomēri, kā arī to hidroksilgrupas atvasinājumi un halogēnatvasinājumi.

Ņemot vērā minēto, viela heksahidrokanabinols pakļaujas kontrolei kā Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru I sarakstā (“Aizliegtās sevišķi bīstamās narkotiskās vielas un tām pielīdzinātās psihotropās vielas un augi”) iekļautā viela.

Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 5. pants nosaka, ka aizliegts audzēt, ražot, izgatavot, importēt, eksportēt, izplatīt, reklamēt, transportēt, glabāt, nodot par atlīdzību vai bez tās, iegādāties un lietot, kā arī sūtīt cauri Latvijas teritorijai I sarakstā iekļautos augus, vielas un zāles.

Līdz ar to vielas heksahidrokanabinols un to saturošo produktu aprite Latvijā ir aizliegta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas