E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27133
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kur vērsties, ja nav izmaksāta darba alga

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. augustā, 2022
Valentīna

Labdien. Kur man griezties, ja man bijušajā darbavietā nav izmaksāta alga? Esmu nostrādājusi oficiāli SIA par apkopēju, un man nav izmaksāta alga par jūlija mēnesi. Tagad es oficiāli strādāju citā darbavietā par pārdevēju.

A
atbild:
27. augustā, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja darba devējs nenodrošina darba samaksas izmaksu atbilstoši nolīgtajam darba samaksas apmēram, jums atbilstoši Darba likuma 94. panta pirmajai daļai savu aizskarto tiesību un likumīgo interešu aizsardzībai ir tiesības vērsties ar sūdzību pie darba devēja.

Ja darba devējs sūdzību neizskata vai arī pēc sūdzības izskatīšanas nenovērš tiesību aizskārumu, atbilstoši Darba strīdu likumā noteiktajam, jums ir tiesības izmantot arī citus instrumentus savu aizskarto tiesību un likumīgo interešu aizsardzībai – saskaņā ar Darba strīdu likumu savu aizskarto tiesību un likumisko interešu aizsardzības nolūkā ir tiesības vērsties tiesā ar prasības pieteikumu par neizmaksātas darba samaksas piedziņu.

Tāpat jums ir tiesības vērsties Valsts darba inspekcijā ar iesniegumu par darba tiesiskās attiecības regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem, lai Valsts darba inspekcija veiktu uzņēmuma pārbaudi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas