E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25967
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
6
1
6

Vai jāmaksā nodokļi, ja uzņēmumam nav ienākumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. aprīlī, 2022
Toms

Labdien! Vēlos atvērt mazkapitāla SIA. Vai ir jāmaksā nodokļi, ja mazkapitāla SIA ir atvērts, bet darbu nav (netiek gūta peļņa)? Uzņēmumā esmu viens pats. Paldies.

A
atbild:
14. aprīlī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam līdz pēctaksācijas perioda (nākamais mēnesis pēc taksācijas perioda) 20. datumam. Obligāti ir iesniedzama deklarācija par pārskata gada pēdējo mēnesi. Par pārējiem pārskata gada mēnešiem deklarācija ir iesniedzama, ja nodokļu maksātājam veidojas ar uzņēmumu ienākuma nodokli apliekams objekts.

SIA ir saistošs likums “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”, Ministru kabineta noteikumi Nr. 677 “Uzņēmumu ienākuma nodokļa likuma normu piemērošanas noteikumi”, Ministru kabineta noteikumi Nr. 93 “Noteikumi par uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijā iekļaujamo informāciju”.

Ja par pārskata gadu aprēķinātā UIN summa ir mazāka par 50 eiro, nodokļa maksātājs pārskata gada pēdējā deklarācijā norāda budžetā maksājamā nodokļa starpību, kas kopā ar pārskata gadā aprēķināto nodokli veido 50 eiro. Šo normu nepiemēro pārskata gadā, kurā SIA reģistrēta.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas