E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25269
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Parādu ārpustiesas atmaksas process

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. janvārī, 2022
Krista

Labdien! Ir kredīts, kuru tagad ir pārņēmusi kredītu piedziņa (“Gelvora Sergel”). Vienojos ar viņiem par summu, kādu varu maksāt mēnesi, un tā arī daru. Kredītu maksāju jau 5 gadus, bet kredīta summa nav samazinājusies. Summa visu laiku tikai lēkā vai pakāpjas uz augšu. Kā tas ir iespējams, un kur es varētu vērsties pēc palīdzības šādā situācijā?

A
atbild:
18. janvārī, 2022

Atbilde ir meklējama jūsu un “Gelvora Sergel” noslēgtajā vienošanās dokumentā par parāda atmaksu. Jautājumā aprakstītā situācija teorētiski būtu iespējama tad, ja jūs ar ikmēneša maksājumiem sedzat tikai kredīta procentus (nevis pamatsummu).

Lai noskaidrotu savu maksājumu stāvokli (pamatparāds, procenti utt.), jums ir jāvēršas pie “Gelvora Sergel” ar lūgumu izsniegt un/vai izskaidrot aizdevuma atmaksas grafiku un noslēgtās vienošanās būtību.

Pēc saņemtās informācijas jums ir jāvērtē, par ko ir noslēgta jūsu un “Gelvora Sergel” vienošanās, vai tā ir likumīga Patērētāju tiesību aizsardzības likuma izpratnē un vai tā tiek ievērota.

Pēc nepieciešamības jūs varat piesaistīt kvalificētu juristu vai advokātu informācijas un noslēgtās vienošanās izvērtēšanai. Patērētāju kreditēšanas jautājumos palīdzības varat saņemt Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas