E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25098
Lasīšanai: 1 minūte
TĒMA: Veselība

Vai var vienlaikus vakcinēties pret gripu un saņemt balstvakcīnu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. decembrī, 2021
Ronalds

Vai pretgripas poti varēšu saņemt vienlaikus ar balstvakcīnu Rīgas Starptautiskajā autoostā? Esmu riska grupā, Iekšlietu ministrijas darbinieks.

A
atbild:
19. janvārī, 2022
Oskars Rekšņa
LV portāls

Slimību profilakses un kontroles centrs ir informējis, ka no pagājušā gada beigām Covid-19 vakcinācijas kabinetos valsts apmaksātu gripas vakcīnu var saņemt arī hroniskie pacienti, grūtnieces, pedagogi, policisti, robežsargi, ugunsdzēsēji, ieslodzījuma vietu darbinieki un NBS spēku pārstāvji.

Visiem Iekšlietu ministrijas darbiniekiem un NBS pārstāvjiem pirms valsts apmaksātas gripas vakcīnas saņemšanas jāuzrāda darba apliecība un personu apliecinošs dokuments, senioriem jāuzrāda tikai personu apliecinošs dokuments, hroniskajiem pacientiem, grūtniecēm un pedagogiem būs uz vietas jāaizpilda pašapliecinājums par piederību šai grupai.

Covid-19 vakcinācijas kabinetos vakcīnu pret gripu var saņemt atsevišķi vai kopā ar balstvakcināciju pret Covid-19. Atbilstoši Imunizācijas valsts padomes atzinumam vakcināciju pret abām infekcijas slimībām ir iespējams veikt vienlaikus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas