E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2462
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Par gatavošanos eiro ieviešanai

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. jūnijā, 2013
Ilmārs Zaķis

Ir uzsākta kampaņa "Godīgs eiro ieviesējs", kas tagad uzmanīs, vai cenas ceļas vai neceļas. Bet vai nebūs tā, ka pakalpojumiem šobrīd cenas neceļas un tās ir apaļas, piemēram, frizieris 5 lati. Bet ieviešot eiro, pakalpojumu sniedzēji tās arī gribēs apaļas, lai nav jāķēpājas ar sīknaudu. Kas tam varēs izsekot līdzi un to izkontrolēt? Kur es varēšu iet un iesniegt sūdzību, ja mani gribēs apkrāpt? Kā es vispār varēšu zināt, cik jābūt eiro rēķinot no latiem?

A
atbild:
18. jūnijā, 2013
Laura Platace
LV portāls

Vienu gadu pirms (no 2013.gada sākuma) un pēc eiro ieviešanas veiks preču un pakalpojumu cenu monitoringu, tādā veidā sekojot līdzi, vai cenas precēm un pakalpojumiem neceļ nepamatoti. Cenu pārrēķinu no latiem uz eiro uzmanīs Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), turklāt arī pašiem iedzīvotājiem ir iespēja ziņot PTAC par negodīgu komercpraksi, ja pircējs redz, ka cenas ceļ negodīgi. 

Latvijas Bankas oficiālais eiro kurss pret latu: 1 EUR = 0,702804 LVL. Turklāt, lai patērētāji varētu sekot līdzi cenām un aprast ar jauno naudu, preču un pakalpojumu cenas 3 mēnešus pirms (no 2013.gada oktobra) un 6 mēnešus pēc eiro ieviešanas (2014.gada 1.janvārī) jānorāda gan latos, gan eiro

Plašāka informācija ir pieejama PTAC mājaslapā www.ptac.gov.lv un eiro projekta vienotajā mājaslapā www.eiro.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas