E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23061
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pensijas
1
1

Kāpēc par pabalsta piegādi mājās bija jāmaksā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. aprīlī, 2021
Māris

Labdien! Cilvēks saņem pensiju uz pilnvaras pamata. Par valsts piešķirtā pabalsta (200 eiro apmērā) piegādi mājās nācies samaksāt 8 eiro, jo pilnvarotajai personai šos 200 eiro neizmaksāja (nav minēts pilnvarā). Lūdzu, komentējiet.

A
atbild:
27. aprīlī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Sanita Letapura, Pensiju metodiskās vadības daļas vecākā eksperte
VAS "Latvijas pasts"
Gundega Vārpa, Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) Pensiju metodiskās vadības daļa vecākā eksperte Sanita Letapura informē, ka “vienreizējo pabalstu VSAA izmaksā 2021. gada aprīlī un to bez maksas piegādā personas norādītajā dzīvesvietā tām personām, kuras ikmēneša pensiju, atlīdzību vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu saņem dzīvesvietā, vai pārskaita uz kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas (PNS) kontu, kurā tiek ieskaitīta pensija, atlīdzība vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsts.”

No jautājumā izklāstītās situācijas īsti nav saprotams, kāpēc tāda radusies, saņemot maksājumu.

VAS “Latvijas pasts” Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa norāda, ka jebkurā gadījumā, ja naudu no PNS konta izņem pilnvarota persona uz pilnvaras pamata, tiek pārbaudīts, vai pilnvarojuma apjoms ir pietiekams izmaksas veikšanai no PNS konta. Ja pilnvaras devējs ir dzīvs, pilnvara nav atsaukta un pilnvarojuma apjoms atbilst pieprasītajam pakalpojumam, nav problēmu naudas izmaksai pasta nodaļā no PNS konta.

Konta īpašnieks pats naudu var izņemt pasta nodaļā vai arī pieteikt tās izmaksu no PNS konta pie pastnieka (dzīvesvietā), šāda pakalpojuma maksa ir astoņi eiro. Iespējams, konkrētajā gadījumā pilnvarojuma apjoms neatbilda naudas izmaksai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas