E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22247
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: E-vide

Informācijas ievietošana iestādes oficiālajā tīmekļvietnē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2021
Karīna

Labdien! Interesējos par Ministru kabineta noteikumu Nr. 445 “Kārtība, kādā iestādes ievieto informāciju internetā” II punktu “Vispārīgās prasības informācijas ievietošanai iestādes oficiālajā tīmekļvietnē un mobilajā lietotnē”. Kuras izglītības iestādes atbilst šiem noteikumiem? Gaidīšu atbildi. Paldies!

A
atbild:
18. janvārī, 2021

Saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 14. jūlija noteikumu Nr. 445 “Kārtība, kādā iestādes ievieto informāciju internetā” 1. punktu šie noteikumi nosaka kārtību, kādā iestādes ievieto informāciju internetā.

Iestāde Informācijas atklātības likuma 1. panta 4. punkta izpratnē ir ikviena iestāde, kā arī persona, kas īsteno pārvaldes funkcijas un uzdevumus, ja šī persona informācijas apritē ir saistīta ar attiecīgo funkciju un uzdevumu izpildi.

Savukārt iestādes definējums ir dots arī Valsts pārvaldes iekārtas likuma 1. pantā: 3) iestāde ir institūcija, kura darbojas publiskas personas vārdā un kurai ar normatīvo aktu noteikta kompetence valsts pārvaldē, piešķirti finanšu līdzekļi tās darbības īstenošanai un ir savs personāls.

Savukārt publiska persona ir:

1) publiska persona: Latvijas Republika kā sākotnējā publisko tiesību juridiskā persona un atvasinātas publiskas personas. Tās darbojas saskaņā ar publisko tiesību principiem;

2) atvasināta publiska persona: pašvaldība vai cita ar likumu vai uz likuma pamata izveidota publiska persona. Tai ar likumu piešķirta sava autonoma kompetence, kas ietver arī sava budžeta veidošanu un apstiprināšanu. Tai var būt sava manta.

Šajā tvērumā neietilpst privātās privātas izglītības iestādes, kuras tiek finansētas ar pašu līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas