E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21605
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
25
25

Vai jāmaksā nodokļi, ja nav ienākumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. novembrī, 2020
Jānis

Labvakar! Vēlos atvērt mazkapitāla SIA. Vai ir jāmaksā nodokļi, ja mazkapitāla SIA ir atvērts, bet saimnieciskā darbība nenotiek (netiek gūta peļņa)? Uzņēmumā esmu viens pats.

A
atbild:
30. novembrī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

SIA maksā uzņēmumu ienākuma nodokli, un līdz ar to saistošs ir likums “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”, Ministru kabineta noteikumi Nr. 677 “Uzņēmumu ienākuma nodokļa likuma normu piemērošanas noteikumi”, Ministru kabineta noteikumi Nr. 93 “Noteikumi par uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijā iekļaujamo informāciju”.

Likuma 17. pants nosaka deklarācijas uzņēmumu ienākuma deklarācijas iesniegšanas prasības. Deklarācija sniedzama vienu reizi mēnesī, līdz taksācijas perioda nākamā mēneša 20. datumam.  Šajā pantā paredzēta iespēja deklarāciju nesniegt, ja attiecīgajā taksācijas periodā neveidojas ar UIN apliekama bāze. Tomēr, neatkarīgi, vai UIN bāze pārskata gadā ir veidojusies vai nav, nodokļa maksātājam VID kopā ar gada pārskatu jāiesniedz pārskata perioda pēdējā taksācijas perioda deklarācija.

Ja par pārskata gadu aprēķinātā UIN summa ir mazāka par 50 eiro, nodokļa maksātājs pārskata gada pēdējā deklarācijā norāda budžetā maksājamā nodokļa starpību, kas kopā ar pārskata gadā aprēķināto nodokli veido 50 eiro.

Kārtību par 50 eiro uzņēmumu ienākuma nodokļa maksāšanu nepiemēro, ja: pārskata gadā sabiedrība reģistrēta Uzņēmumu reģistrā; pārskata gadā ir pabeigts sabiedrības likvidācijas process; nodokļa maksātājs pārskata gadā ir veicis iedzīvotāju ienākuma nodokļa vai valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas par darbinieku ne mazāk kā 100 eiro apmērā; sabiedrībai uzsākts maksātnespējas process.

Labs saturs
25
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 257 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas