E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20535
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Dokumentu kārtošana, lai ierakstītu īpašumu zemesgrāmatā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2020
Aleksandra

Labdien! Man ir tāda situācija. Nopirku dzīvokli izsolē (https://izsoles.ta.gov.lv/). Dzīvoklis tika pārdots komunālo parādu dēļ RNP (dzīvoklis piederēja fiziskai personai). Pirms tam dzīvoklis nebija reģistrēts zemesgrāmatā. Apstiprināšanas akts par nekustamā īpašuma ierakstu uz manu vārdu stājās spēkā 2. jūnijā. Kad es piezvanīju uz zemesgrāmatu, man atbildēja, ka vajag braukt uz Valsts zemes dienestu.

Tur man izrakstīja rēķinus uz apmaksu. Un pateica, ka vajag gaidīt baltu lapu, ar to pēc tam jāiet uz RNP (lai saņemtu izziņu, ka nav parādu, kaut es zinu, ka parādi pēc izsoles neattiecas uz mani). Un pēc tam jāiet uz Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisiju, lai ar viņiem noformētu pirkuma līgumu. Pēc tam atkal uz VZD, lai aktualizētu inventarizācijas lietu. Un tikai pēc tam uz zemesgrāmatu ar nostiprinājumu lūgumu. Vai patiešām tas viss ir nepieciešams, ja tiesas lēmumā ir rakstīts par visu zemesgrāmatā uz šo īpašumu ierakstīto parādu un apgrūtinājumu dzēšanu? Man pateica, ka viss šis process aizņems aptuveni pusgadu (jo visur jāgaida katru izziņu un vēl pieraksts). Kā arī, cik es saprotu, RNP nevar rakstīt rēķinu uz manu vārdu, tā ka tiesības nav nostiprinātas zemesgrāmatā. Bet bijušā īpašniece jau sen atdeva man atslēgas no dzīvokļa. Un, cik es zinu, viņai ir parāds “Rīgas namu pārvaldniekam” (RNP) ap 250 eiro uz šodienu. Ļoti gaidīšu atbildi. Paldies!

A
atbild:
08. jūlijā, 2020
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome
Elīna Avota, direktores pienākumu izpildītāja

Ja nekustamais īpašums nav reģistrēts zemesgrāmatā, tad dokumentu kārtošana var būt ilgstošāka. Personai ir jāsazinās ar juristu, lai tas palīdzētu nekustamo īpašumu ierakstīt zemesgrāmatā. Pēc nekustamā īpašuma ierakstīšanas zemesgrāmatā personai jāsazinās ar “Rīgas namu pārvaldnieku”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas