E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20343
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
6
6

Vai pēc breksita būs jāmaksā nodokļi Latvijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. jūnijā, 2020
Laura V

Labdien! Vai Latvijas pilsoņiem, kas ilgu laiku dzīvo un maksā nodokļus Lielbritānijā, būs jāmaksā nodokļi arī Latvijā, kad Lielbritānija šī gada beigās izstāsies no ES un tādējādi kļūs par trešo valsti? Vai Latvijas valsts apspriež dubulto nodokļu neuzlikšanas konvenciju ar Lielbritāniju, gatavojoties breksitam? Paldies!

A
atbild:
29. jūnijā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Jau kopš 1996. gada novembra ir spēkā konvencija “Par Latvijas Republikas valdības un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla pieauguma nodokļiem”.

Latvijas rezidentiem, kuri ienākumus gūst trešajā valstī, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts, jāiesniedz gada ienākumu deklarācija un jādeklarē visi ārvalstīs gūtie ienākumi, arī no darba algas. Nav jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis par algota darba ienākumu, kas gūts tādā valstī, ar kuru Latvijai ir noslēgta un stājusies spēkā konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, kā arī algota darba ienākums ir bijis pakļauts aplikšanai ar nodokli attiecīgajā ārvalstī.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas