E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17912
Lasīšanai: 2 minūtes

Par rehabilitācijas iespējām jāuzzina SIVA

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. septembrī, 2019
Sergejs

Labdien! Jautājums par iespēju mācīties Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (SIVA). Savulaik esmu bijis profesionālās rehabilitācijas pakalpojuma saņēmējs SIVA. Respektīvi, tur mācījos. Pēc mācību beigšanas esmu veiksmīgi iekļāvies darba tirgū – strādāju, protams, nesaistīti ar savu specialitāti, tāpat veselības dēļ vairākas reizes ir mainīts darbs, tomēr gandrīz visu laiku, kopš beidzu SIVU, esmu darba attiecībās. SIVA pabeidzu 2018. gada sākumā. Manu paziņu lokā ir cilvēki, kas SIVA mācās jau otro un pat trešo reizi. Es arī labprāt atkal mācītos. Pēc cik ilga laika es drīkstētu iestāties atkal SIVA? Un vai vispār es varu iestāties vēlreiz, ja strādāju? Vai man pazīstamie cilvēki SIVA varēja mācīties vairākkārt tāpēc, ka viņi nestrādā/nav varējuši atrast nekādu darbu? Īsāk sakot, vēlos uzzināt visu par atkārtotu iespēju mācīties SIVA – kādos gadījumos to varu, kādos ne?

A
atbild:
23. septembrī, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Sociālās integrācijas valsts aģentūras mājaslapas informācijā par rehabilitāciju uzskaitītas personu grupas, kurām valsts apmaksā sociālās rehabilitācijas kursu. Tajā skaitā SIVA profesionālās rehabilitācijas saņēmējiem ir paredzēts rehabilitācijas kurss saskaņā ar individuālajiem plāniem.

Ministru kabineta noteikumos Nr. 279 “Par kārtību, kādā personas saņem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus sociālās rehabilitācijas institūcijās, un prasībām sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniedzējiem” ir paredzēts, kādos gadījumos rehabilitācijas pakalpojumu var saņemt atkārtoti, pēc cik ilga laika, kādu diagnožu gadījumos tas iespējams ātrāk.

Līdz ar to par iespējām konkrētā situācijā atkārtoti saņemt rehabilitācijas pakalpojumu jāuzzina Sociālās integrācijas valsts aģentūrā: tālrunis 67767045; e-pasts: registratura@siva.gov.lv; adrese: Dubultu prospekts 71, Jūrmala, LV-2015.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas