E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17627
Lasīšanai: 2 minūtes

Komandējuma izdevumi ES līdzfinansētā projektā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. augustā, 2019
Elza

Labdien! Gribu uzdot jautājumu par Ministru kabineta (MK) noteikumu Nr. 969 “Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi” normu piemērošanu. Noteikumu 10. pantā teikts: “Noteikumu III un V nodaļā un 1. pielikumā noteiktās komandējuma izdevumu samaksas normas ir attiecināmas uz budžeta iestādēm.” Kā ir ar citām juridiskajām personām (biedrībām, nodibinājumiem, uzņēmumiem u. c.)? Ja attiecīgā komandējuma izdevumi tiek līdzfinansēti no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem (tātad publiskā finansējuma), vai ir jāpiemēro MK noteikumu Nr. 969 noteiktās komandējuma izdevumu samaksas normas? Vai arī, ja tā nav budžeta iestāde, neskatoties uz finansējuma avotu attiecīgajam komandējumam, tai nav pienākums piemērot MK noteikumu Nr. 969 normas? Paldies!

A
atbild:
06. augustā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Katrā ES fondu līdzfinansētajā projektā grāmatvedības kārtošanai izvirzītie nosacījumi var būt atšķirīgi, un par projekta izdevumu dokumentācijas noformēšanu ir jājautā institūcijai, kas piešķīrusi projektam līdzfinansējumu.

Tomēr pamatā uz grāmatvedības kārtošanu projektu laikā ir attiecināmi visi nacionālās grāmatvedības noteikumi un visiem darījumiem ir jābūt viegli izsekojamiem. Tas nozīmē, ka komandējumam ir obligāta rīkojuma forma, un komandējuma izdevumus atlīdzina saskaņā ar minētajiem MK noteikumiem Nr. 969 “Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas