E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17569
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
9
1
9

Vai nepilngadīgajam drīkst pārdot sērkociņus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūlijā, 2019
Anda

Labdien! Biju lieciniece tam, ka nepilngadīgai personai netika pārdoti papīri, kuri paredzēti tabakas ietīšanai. Mani ieinteresēja, vai tā ir likumīga darbība un vai aizliegums pārdot tabakas izstrādājumus līdz 18 gadu vecumam attiecas arī uz blakus produkciju, piemēram, papīriem, filtriem, čaulītēm utt.?

A
atbild:
26. augustā, 2019
Veselības inspekcija
Maija Rumpētere, Produktu drošuma un tirgus uzraudzības nodaļas vadītāja
Linda Ņikona
LV portāls

Veselības inspekcijas Produktu drošuma un tirgus uzraudzības nodaļas vadītāja Maija Rumpētere skaidro, ka Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likuma 8. panta trešajā daļā paredzēts, ka personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, aizliegts pārdot tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un uzpildes tvertnes. Viņa norāda, ka aizliegums ietver arī sastāvdaļas: tabaku, piedevas, kā arī visas vielas vai elementus, kas sastopami gatavā tabakas izstrādājumā, augu smēķēšanas produktā, elektroniskajā smēķēšanas ierīcē vai uzpildes tvertnē, arī papīru, filtrus, krāsas, kapsulas un uzlīmes, jo likuma mērķis ir aizsargāt sabiedrības veselību.

Papildus jānorāda, ka uzņēmumam ir tiesības savos iekšējos kārtības noteikumos paredzēt, ka bērniem līdz 18 gadiem nedrīkst pārdot, piemēram, arī šķiltavas un sērkociņus.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas