E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17547
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Tiesu izpildītāja rīkojumu biežums konta apķīlāšanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūlijā, 2019
Santa

Labdien! Kā varu palīdzēt cilvēkam, kurš savas vainas dēļ ir iedzīvojies vairākos administratīvajos sodos? Par šiem sodiem nav samaksāts, tādēļ tiesu izpildītājs uz kredītiestādi sūta rīkojumus, par kuriem šī iestāde ņem pakalpojuma maksu, līdz ar to no šī cilvēka nelielās invaliditātes pensijas (109,55 EUR) ikmēneša iztikšanai paliek vien 70 eiro. Cik bieži ZTI drīkst šos rīkojumus par vecajām lietām sūtīt? Aizejot pie ZTI, viņš paskaidroja, ka nevar nesūtīt, kaut arī ir lietas kursā, ka minētajai personai jau 2 gadus nav neviena jauna soda. Paldies!

A
atbild:
12. augustā, 2019

Civilprocesa likums konkrēti nenosaka, cik bieži tiesu izpildītājam jāsūta rīkojums (un vai viņš drīkst to sūtīt) kredītiestādei par konta apķīlāšanu.

Tas notiek, izvērtējot lietderības apsvērumus un ņemot vērā, kad konkrētajā izpildu lietā pēdējo reizi ir veiktas kādas darbības un cik liela ir piedzenamā summa.

Savukārt apstāklis, ka banka ietur savu komisijas maksu par rīkojuma apstrādāšanu un pieņemšanu izpildei, izriet no bankas kā pakalpojuma sniedzēja un klienta attiecībām saskaņā ar savstarpējo līgumu un bankas noteikto pakalpojuma maksu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas