E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15524
Lasīšanai: 2 minūtes
13
13

Kādam jābūt pases derīguma termiņam, lai ieceļotu Lielbritānijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. oktobrī, 2018
Beatrise

Labdien! Plānoju janvāra beigās ceļot uz Angliju (apciemot ģimeni) uz 1 nedēļu. Vai man nepieciešama vīza (šobrīd internetā ir daudz, kopumā mulsinošas, informācijas)? Kaut kur arī uzgāju informāciju, ka pases termiņam jābūt vismaz 3 mēneši pirms beigām. Pase ir derīga līdz marta vidum. Kā rīkoties šādā situācijā?

A
atbild:
13. novembrī, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Latvijas pilsoņiem nav nepieciešama vīza, lai ieceļotu Apvienotajā Karalistē. Informācija par Latvijas pilsoņu un nepilsoņu ieceļošanu Apvienotajā Karalistē ir atrodama britu valdības mājaslapā https://www.gov.uk/check-uk-visa/y/latvia. Nepilsoņu pases turētāji vīzai ieceļošanai Apvienotajā Karalistē piesakās ar vīzu centra starpniecību – https://uk.tlscontact.com/lv/rix/splash.php.

Savukārt, atbildot uz jautājumu par pases derīguma termiņu, jāmin, ka Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīva 2004/38/EK (2004. gada 29. aprīlis) par Savienības pilsoņu un viņu ģimenes locekļu tiesībām brīvi pārvietoties un uzturēties dalībvalstu teritorijā neparedz, ka ceļošanas dokumentam jābūt derīgam kādu noteiktu laiku. Apvienotās Karalistes valdības mājaslapas sadaļā “Visas and Immigration” > “Entering the UK” uzsvērts, ka Eiropas Savienības dalībvalsts pilsonim ir jābūt derīgam ceļošanas dokumentam visu uzturēšanās laiku Lielbritānijā. Vienlaikus, kā LV portālam norādīja Latvijas vēstniecības Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē Konsulārajā nodaļā, šādos gadījumos ir vēlams sazināties ar pārvadātāju, ar kuru plānots ierasties Apvienotajā Karalistē, vai tam nav papildu nosacījumi pasažieru pārvadāšanai.

Labs saturs
13
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas