E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14847
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
8
1
8

Vai, atsakoties no vietas pašvaldības bērnudārzā, saglabājas līdzfinansējums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūlijā, 2018
Anna

Sakiet, lūdzu, vai Rīgas pašvaldība saglabā līdzfinansējumu privātam bērnudārzam, ja bērnam ir pienākusi rinda pašvaldības dārziņā, bet vecāki izlemj turpināt izmantot privāto pakalpojumu? Izglītības likuma 17. panta 2.3 daļa paredz, ka līdzfinansējums saglabājas, ja vecāki atsakās no pašvaldības dārziņa, taču no Rīgas saistošajiem noteikumiem īsti nevar saprast.

A
atbild:
13. jūlijā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls
Rīgas dome
Sarmīte Baltmane, Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu koordinatore

Izglītības likuma 17. panta 2.3 daļā ir noteikts, ka pašvaldība, sedzot pirmsskolas izglītības programmas izmaksas gadījumos, kad bērnam nav nodrošināta vietu pašvaldības izglītības iestādē, turpina segt šīs izmaksas privātajai izglītības iestādei, ja izglītojamam rakstveidā piedāvāta vieta pašvaldības izglītības iestādē, kurā viņš ir reģistrēts uzņemšanai, bet šā izglītojamā likumīgais pārstāvis no piedāvātās vietas ir atteicies un izglītojamais turpina apgūt pirmsskolas izglītības programmu privātajā izglītības iestādē.

Līdz ar to, ievērojot minēto likuma prasību, šajā situācijā pašvaldības līdzfinansējums privātajā bērnudārzā tiks saglabāts un bērns var turpināt apmeklēt līdzšinējo privāto dārziņu, apstiprina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projekta koordinatore Sarmīte Baltmane.

Vienlaikus pašvaldības pārstāve lūdz vecākus par šo lēmumu informēt pašvaldības bērnudārza vadītāju, lai atbrīvotā vieta būtu pēc iespējas ātrāk pieejama citam bērnam.

Jebkurā gadījumā, lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu, bērnam ir jāatbilst visiem Rīgas domes saistošo noteikumu Nr. 191 “Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju” 54. punktā minētajiem kritērijiem:

  • bērns ir vismaz pusotru gadu vecs;
  • bērna un vecāku vai bērna likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā;
  • valsts izglītības informācijas sistēmas datubāzē ir reģistrēti dati par to, ka bērns ir uzņemts un apgūst pirmsskolas izglītības programmu privātā izglītības iestādē;
  • privātās izglītības iestādes dibinātājs ar departamentu ir noslēdzis sadarbības līgumu un līgumu par pašvaldības līdzfinansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu;
  • bērnam nav izsniegta medicīniskās komisijas izziņa par speciālas programmas apguvi.
Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas