E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14788
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Finanses

Viesnīcas rezervācijas noteikumi – viesnīcas mājaslapā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūlijā, 2018
Vija Ozola

Esmu rezervējusi booking.com numuru Maskavas viesnīcā “City Comfort Hotel on Arbatskaya” uz divām diennaktīm. Tā kā ir mainījušies apstākļi, vēlos rezervācijas laiku samazināt par vienu diennakti. Saņēmu atbildi, ka tādā gadījumā un arī tad, ja anulēju pavisam savu rezervāciju, man vienalga ir jāsamaksā par abām diennaktīm. Rezervācija esot neatgriezeniska. Vai no manas kredītkartes var atskaitīt visu summu par rezervāciju, ja neesmu uzdevusi savu bankas konta numuru, bet tikai kredītkartes numuru?

A
atbild:
11. jūlijā, 2018
Una Medne
juriste

Jums var ieteikt vēlreiz rūpīgi izlasīt viesnīcas rezervācijas noteikumus. Ņemot vērā, ka šis ir pārrobežu darījums jeb tiesības, kas nozīmē, ka konkrētais pakalpojums tiek nodrošināts citas valsts pilsētā – Maskavā, uz to nav attiecināmi vietējie jeb Latvijas normatīvi par patērētāju tiesību aizsardzību. Tas nozīmē, ka jābalstās uz Krievijas patērētāju aizsardzību regulējošām prasībām.

Attiecībā uz naudas līdzekļu ieturēšanu no Jūsu kredītkartes ir jāvērtē divi apstākļi:

  1. Lai nodrošinātu ērtāku un ātrāku klientu apkalpošanu, tai skaitā maksājumu veikšanu, faktiski nav nepieciešams Jūsu konts, jo daudzi pakalpojumu sniedzēji pasaulē izmanto dažādas platformas, un atkarībā no konkrētās viesnīcas izmantotā IT pakalpojuma veida, iespējams, naudas ieturēšanai ir pietiekami tikai ar Jūsu kartes datiem.
  2. Ja Jūs neesat devusi piekrišanu darījumu veikšanai, tad ir jābalstās uz vietējām jeb Latvijas regulējošām prasībām. Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma , 85., 86. un 99. pantā ir noteikti gadījumi, kādos maksājumu pakalpojumu izmantotājs (Jūs) no sava maksājumu pakalpojuma sniedzēja ir tiesīgs prasīt zaudējumus, proti, par kļūdaini izpildītu maksājumu (izņemot, ja kļūdainus maksājumu datus iesniedzis pats maksātājs) vai par neautorizētu maksājumu izpildi. Maksājumu un elektroniskās naudas pakalpojumu likums būtībā nosaka, ka gadījumos, kad maksājumu pakalpojumu izmantotājs (Jūs) ir veicis kļūdainu maksājumu vai ir veikts neautorizēts maksājums, maksājumu pakalpojumu izmantotājs vēršas pie sava maksājumu pakalpojumu sniedzēja, kas tam nodrošinājis šo maksājumu izpildi, proti, šajā gadījumā Jums ir jāvēršas pie tās bankas, no kuras tas veicis maksājumus, un jālūdz atcelt darījumu, ja tas bijis bez Jūsu piekrišanas.
Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas