E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14630
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Parādnieka kontu var bloķēt jebkurā izpildes procesa stadijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūnijā, 2018
Sanita

Parādu piedziņas kompānija bloķēja manu algas kontu, manu parādu pārskaita no minimālās darba algas. Iepriekšējā mēnesī nekas kompānijai netika pārskaitīts, bet šajā mēnesī, nesagaidot naudas ieskaitīšanu viņu kontā, bloķēja manu kontu. Ja algas oficiālais datums ir 10., vai var bloķēt kontu jau 8. datumā?

A
atbild:
26. jūnijā, 2018

Visticamāk, Jūsu kontu ir bloķējusi banka, pamatojoties uz zvērināta tiesu izpildītāja rīkojumu. Civilprocesa likuma 555. panta septītās daļas 2. punkts nosaka, ka tiesu izpildītājs jebkurā izpildes procesa stadijā var apķīlāt parādnieka mantu, tai skaitā apķīlāt naudas līdzekļus un noguldījumus kredītiestādē vai pie citiem maksājumu pakalpojumu sniedzējiem, naudas līdzekļus, kas pienākas no citām personām, vai mantu, kas atrodas pie citām personām.

Kontu apķīlā saskaņā ar Civilprocesa likuma 599.1 panta nosacījumiem: vēršot piedziņu uz parādnieka naudas līdzekļiem kredītiestādē vai pie cita maksājumu pakalpojumu sniedzēja, tiesu izpildītājs sagatavo un nosūta kredītiestādei vai citam maksājumu pakalpojumu sniedzējam rīkojumu par naudas līdzekļu apķīlāšanu rīkojumā norādītajā apmērā. Rīkojumu saskaņā ar kontu reģistra ziņām par parādnieka atvērtajiem kontiem nosūta attiecīgajai kredītiestādei vai maksājumu pakalpojumu sniedzējam.

Rīkojumā tiesu izpildītājs attiecībā uz parādnieku – fizisko personu – vienai no kredītiestādēm vai maksājumu pakalpojumu sniedzējiem norāda šā likuma 1. pielikuma 3. punktā noteikto ierobežojumu (minimālās algas apmērs).

Jums var ieteikt vērsties pie tiesu izpildītāja un pārrunāt jautājumu par parāda apmaksu un piemērojamajiem piespiedu izpildes līdzekļiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas