E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14436
Lasīšanai: 2 minūtes
1
7
1
7

Kapitāla daļu atsavināšana

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. maijā, 2018
Diāna

Sveiki! Esmu mikrouzņēmuma valdes locekle, SIA esam divi – 62% man un 38% kolēģim. Ja es vēlos pamest SIA, vai varu to darīt bez otra valdes locekļa piekrišanas? Abiem ir vienādas tiesības.

A
atbild:
27. augustā, 2018

Saskaņā ar Komerclikuma 188. panta 1. daļu dalībniekam ir tiesības brīvi atsavināt sev piederošās daļas, ņemot vērā normatīvajos aktos un statūtos noteiktās tiesības un pienākumus.

Komerclikuma 189. panta 1. daļa nosaka pārējo dalībnieku pirmpirkuma tiesības attiecībā uz Jums piederošo daļu atsavināšanu. Tādējādi, lai kā dalībnieks izstātos no SIA, Jums sākotnēji jāievēro pārējo dalībnieku pirmpirkuma tiesības attiecībā uz daļu atsavināšanu.

Komerclikuma 188. panta 3. daļa nosaka daļu atsavināšanas kārtību un nosacījumus, kad nepieciešama citu dalībnieku piekrišana. Tādējādi, daļu atsavināšanas gadījumā tās pārdodot, citu dalībnieku piekrišana nav nepieciešama. Citos gadījumos (piem., dāvinājums, maiņa u. c.) piekrišana ir nepieciešama, ja statūtos nav noteikts citādi. Bez minētā aicinām Jūs pievērst uzmanību Komerclikuma 188. panta 4. daļas nosacījumiem par atsavināmo kapitāla daļu apmaksas priekšnosacījumiem.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas