E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13535
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Uzturlīdzekļu parādniekam saglabājamie ienākumi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2018
Andris

Labdien! Vēlējos uzzināt, kā ir ar uzturlīdzekļu piedziņu no manis. UGF maksā bērnu mātei par 3 bērniem alimentus. Mani konti ir iesaldēti, un vēlētos viņus atbloķēt un sākt veikt kaut kādus maksājumus parāda dzēšanai. Zinu, ka man par to jāsazinās ar tiesu izpildītāju. Bet lieta ir tāda, ka esmu pašnodarbināta persona, vienu mēnesi līdzekļu var būt vairāk, nākamajā mazāk... Manā jaunajā ģimenē ir bērniņš un drīz būs vēl viens. Vēlējos uzzināt, ja man ir parāds pret UGF, vai viņi kopā ar tiesu izpildītāju savāks no maniem ienākumiem visu, atstājot tikai minimālo algu, vai arī ņems vērā to, ka jaunajā ģimenē mani ir mazi nepilngadīgi bērni un ka man arī viņi ir jāuztur?

A
atbild:
12. janvārī, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Atbilstoši Civilprocesa likuma 594. panta pirmās daļas 1. punktam uzturlīdzekļu piedziņas lietās nepilngadīgu bērnu uzturam vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas labā parādniekam saglabājami ienākumi 50% apmērā no minimālās algas (2018. gadā tie ir 215 eiro mēnesī), papildus saglabājot par katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu līdzekļus valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā (64,03 eiro). Ar apgādībā esošu bērnu šajā gadījumā jāsaprot bērns, kas ir ierakstīts parādnieka nodokļu grāmatiņā.

Sīkāks izklāsts par parāda piedziņas procesu pieejams LV portāla skaidrojumā “Parādnieka tiesības un pienākumi parāda piedziņas procesā”. 

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas