E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13461
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Nosacīta pirmstermiņa atbrīvošana no soda

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. decembrī, 2017
Ausma Dunkule

Labdien! Dēls izcieš sodu pēc 159. panta 3. daļas. Jautājums – vai viņš var cerēt uz priekšlaicīgu atbrīvošanu? Viņš ir saimnieciskajā daļā, mācās, iet pie psihologa. Cenšas, bet nav skaidrības par priekšlaicīgu atbrīvošanos ar viņa pantu.

A
atbild:
27. decembrī, 2017
Linda Balode
LV portāls

Krimināllikuma 61. pantā ir noteikti nosacījumi nosacītai pirmstermiņa atbrīvošanai no soda. Taču jāvērš uzmanība, ka minētā panta sestā daļa paredz sekojošo: “Nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu no soda nepiemēro, ja tas piespriests pilngadīgai personai par sevišķi smagu noziegumu, kas izdarīts pret personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, un ir saistīts ar seksuālu vardarbību.”

Savukārt Latvijas Sodu izpildes kodeksa 79.pants nosaka kārtību, kādā izvērtē iesniegumu par notiesātā nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu no soda izciešanas. Proti, ieslodzītajam ir jāraksta iesniegums brīvības atņemšanas iestādes priekšniekam ar lūgumu viņu atbrīvot no soda izciešanas nosacīti pirms termiņa, taču, ja tajā tiek konstatēts, ka notiesātais neatbilst kaut vai vienam no noteiktajiem nosacījumiem, iesniegums tiek nodots atpakaļ notiesātajam, norādot šā iesnieguma nevirzīšanas iemeslus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas