E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11888
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Izglītības diploma dublikāts

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. aprīlī, 2017
Jānis

Labdien! 1994. gadā pabeidzu Rīgas profesionāli tehnisko poligrāfijas mākslas skolu, bet beigšanas dokumenti pazuduši un skola sen reorganizēta. Sakiet, lūdzu, vai un kurā valsts iestādē ir pieejami mani skolas izglītības dokumenti (dublikāti, kopijas), jo nākamais darba devējs tos pieprasa? Paldies!

A
atbild:
15. maijā, 2017
Laura Studente
LV portālam

Jums ir jāvēršas pie slēgtās skolas tiesību un saistību pārņēmēja. Kurš tas ir, var noskaidrot Izglītības un zinātnes ministrijā.

Ja tiesību pārņēmējam nav informācijas, kas varētu izveidot dublikātu, tad Jums būs jāvēršas arhīvā un informācija jāiegūst tur.

  • Ja izglītības iestāde atradusies Rīgā, tad jāvēršas Personāla dokumentu valsts arhīvā Ata ielā 1, tālr. 67226532.
  • Par bijušajām izglītības iestādēm ārpus Rīgas informācija jāmeklē zonālajos valsts arhīvos.

Arhīvs izsniegs izziņu, kurā būs norādīta nepieciešamā informācija, lai varētu sagatavot izglītības dokumenta dublikātu. Jāņem vērā, ka arhīva sniegtā informācija ir maksas pakalpojums.

Gadījumā, ja neviens nav pārņēmis slēgtās/reorganizētās skolas tiesības, tad reorganizētās vai likvidētās iestādes dibinātājs (pašvaldība vai ministrija, kuras padotībā atradās iestāde) izdos citai iestādei rīkojumu izsniegt dublikātu. Savukārt tagadējai akreditētajai profesionālajai skolai rīkojumu par dublikāta izveidi, pamatojoties uz arhīva izziņu, izsniegs IZM.

LV portāla skaidrojumā Nozaudētam izglītības dokumentam jāveido dublikāts ir aprakstīta kārtība, kā jārīkojas, ja nozaudēts izglītības dokuments.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas