E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11430
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā pašvaldības iestāde var iegādāties biroja preces

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2017
Olita

Vai pašvaldību iestādēm (bibliotēkām, kultūras centriem), kuras iegādājas biroja preces līdz 200 eiro gadā, ir obligāti tas jādara elektroniskajā iepirkumu sistēmā? Preču pasūtīšana ir apgrūtinoša, nesaprotama kvalitāte, optimizēti grozi ar lielu (nevajadzīgu) kvantumu. Vai pašvaldība var slēgt līgumus ar Latvijas (lokālajiem) veikaliem, kas nodrošina šādu preču iegādi?

A
atbild:
21. februārī, 2017
Iepirkumu uzraudzības birojs
Līga Jaunozola, Tiesību aktu piemērošanas departamenta vecākā referente-juriste

Saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 16. panta septīto daļu pašvaldībām un pašvaldību iestādēm ir pienākums preces un pakalpojumus iegādāties no centralizēto iepirkumu institūcijas vai ar tās starpniecību, ja attiecīgās preces vai pakalpojumi iekļauti Ministru kabineta noteiktajā preču vai pakalpojumu grupā un to līgumcena 12 mēnešu laikā attiecīgajā preču vai pakalpojumu grupā ir 4000 eiro vai lielāka. Tas nozīmē, ka pašvaldībām un to iestādēm nav pienākuma iepirkt tām nepieciešamās Ministru kabineta noteiktās preces vai pakalpojumus centralizēti, ja katrai no tām nepieciešamo līdzīgu preču vai pakalpojumu paredzamā līgumcena 12 mēnešu laikā ir mazāka par 4000 eiro (vai aprakstītajā situācijā līdz 200 eiro), un konkrētajā gadījumā pašvaldība vai pašvaldības iestāde nepieciešamās preces var iegādāties, piemēram, vietējā veikalā.

Papildu skaidrojums par pašvaldību un pašvaldību iestāžu pienākumu iegādāties preces un pakalpojumus no centralizēto iepirkumu institūcijas vai ar tās starpniecību pieejams biroja tīmekļa vietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas