E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1064
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Autovadītājs atbild tikai par sava darba uzskaiti

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. martā, 2012
Pēteris Celmiņš

Par Darba un atpūtas laiku autovadītājiem. 1. Vai var sodīt autovadītāju par pārkāpumiem, kuri ir fiksēti automašīnas tahogrāfā, ja pārbaudes brīdī strādā cits autovadītājs un pārkāpējs nepiedalās šajā reisā? 2. Kāds ir noilgums soda piemērošanai autovadītājam par pārkāpumuiem, kuri fiksēti aotomašīnas tahogrāfa atmiņā?

A
atbild:
23. martā, 2012
Autotransporta direkcija
Oskars Baranovskis, vecākais eksperts starptautiskajos autopārvadājumos

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2006.gada 15.marta Regulu (EK) Nr.561/2006 (1), autovadītājs pēc pilnvarota inspektora pieprasījuma uzrāda informāciju par savu darba un atpūtas laika uzskaiti, par iepriekšējām 28 dienām un kārtējo dienu. Katrs autovadītājs uzrāda savu darba un atpūtas laika uzskaites datus un neatbild par citu autovadītāju darba un atpūtas laika uzskaiti.

Tātad - pārbaudēs uz ceļa autovadītājam tiks pārbaudīti dati par kārtējo dienu un iepriekšējām 28 dienām. Autovadītājam nav pienākums uzrādīt datus par lielāku laika periodu.

Ja autovadītājs veic darbu laika posmā no plkst. 01:00 līdz 05:00, tad kopējais darba ilgums (transportlīdzekļa vadīšana un citi darbi) nedrīkst pārsniegt 10 stundas 24 stundu periodā.

(1)  Šī regula paredz dažu sociālās jomas tiesību aktu saskaņošanu saistībā ar autotransportu, turklāt ar to groza Padomes Regulu (EEK) Nr.3821/85 un Padomes Regulu (EK) Nr.2135/98 un atceļ Padomes Regulu (EEK) Nr.3820/85 26.panta 4.punktu, kas groza Regulas (EEK0) Nr.3821/85 15.panta 7.punktu.

Papildu informāciju varat skatīt LV portāla skaidrojumā:

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas