Ar grozījumiem ir palielināts augļu un augstākā labuma augļu džemu, želejas un augstākā labuma želejas saražošanā izmantojamais izejvielu minimālais daudzums (dažādām izejvielām atšķirīgi). Minimālais augļu daudzums ievārījum, kas ir tradicionāls produkts, ražošanai nav mainīts.
Turpmāk augļu džema, augstākā labuma džema, ievārījuma, želejas un augstākā labuma želejas ražošanā varēs izmantot arī koncentrētas sulas (koncentrātus).
Grozījumi paredz: ja marmelāde būs ražota atbilstoši džemam noteiktajam izejvielu daudzumam, tad produkta tirdzniecības nosaukumu “džems” ražotājs pēc saviem ieskatiem varēs aizstāt ar tirdzniecības nosaukumu “marmelāde”. Produkta nosaukumi varēs būt šādi: “ābolu džems” vai “ābolu marmelāde”, “plūmju džems” vai “plūmju marmelāde”, “smiltsērkšķu džems” vai “smiltsērkšķu marmelāde” utt.
Noteikumi noteic, ka produktus, kas tirgū izplatīti pirms 2026. gada 14. jūnija, drīkstēs pilnībā iztirgot.
Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 3. novembra noteikumos Nr. 624 “Kvalitātes, klasifikācijas un papildu marķējuma prasības augļu džemam, ievārījumam, želejai, marmelādei un saldinātam kastaņu biezenim”” stāsies spēkā 2026. gada 14. jūnijā, un tos publicēs oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.