DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

LM aicina skatīties konferenci “Sociālās ekonomikas attīstības iespējas un izaicinājumi” 

Ceturtdien, 17. oktobrī, Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas ietvaros notiks konference “Sociālās ekonomikas attīstības iespējas un izaicinājumi”,  kas pulcēs nozares ekspertus, sociālos uzņēmējus, valsts un pašvaldību pārstāvjus, lai iepazītos un diskutētu par sociālās ekonomikas attīstības perspektīvām Latvijā. 

Sociālajai ekonomikai ir potenciāls veicināt valsts ekonomisko attīstību, vienlaikus rodot risinājumus sabiedrībā aktuālām problēmām. Konferences atklāšanā piedalīsies labklājības ministrs Uldis Augulis, un pēc ministra uzrunas sekos jomas ekspertu prezentācijas.  

Sociālās uzņēmējdarbības attīstība Latvijā ir tieši saistīta ar kopējo Eiropas Savienības politiku, kas veicina ilgtspējīgu attīstību un reģiona kopējo izaugsmi. Ar savu prezentāciju konferencē piedalīsies Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāta pārstāve Miia Rossi-Gray, lai sniegtu ieskatu par sociālās ekonomikas nozīmi Eiropas attīstībā.  

Savukārt ar savu redzējumu par sociālās ekonomikas attīstības iespējām Latvijā dalīsies Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors Imants Lipskis un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore Regita Zeiļa.  

“Pēdējos gados esam stiprinājuši sociālās uzņēmējdarbības vidi Latvijā, lai risinātu sabiedrībai aktuālas problēmas. Jāsper nākamais solis un  jāveicina sociālās ekonomikas attīstība plašākā tvērumā, lai veicinātu gan sabiedrības labklājību, gan ilgtspējīgu attīstību, integrējot sociāli atbildīgus biznesa modeļus mūsu ekonomikas struktūrā,” norāda Imants Lipskis. 

Lai runātu par inovāciju lomu sociālās ekonomikas attīstībā, pasākumā uzstāsies Sabiedrības integrācijas fonda Sociālās saliedētības departamenta direktore Alda Sebre, uzsverot, ka caur sociālo inovāciju integrēšanu ikdienā, iespējams sasniegt jaunas virsotnes, kas paplašina ierastās uzņēmējdarbības robežas. 

Konferences otrajā daļā - paneļdiskusijā “Sociālās ekonomikas attīstības potenciāls Latvijā” - būs iespēja dzirdēt dažādus viedokļus par sociālās ekonomikas nākotnes attīstības iespējām Latvijā. Paneļdiskusijā piedalīsies Imants Lipskis, Regita Zeiļa, ALTUM pārstāve Kristīne Segliņa un sociālais uzņēmējs Maksims Mihejevs.  

Konference “Sociālās ekonomikas attīstības iespējas un izaicinājumi” ir nozīmīgs solis sociālās uzņēmējdarbības vides attīstīšanā un stiprināšanā - tā ir iespēja uzņēmējiem un politikas veidotājiem dalīties idejās, kas veicinās gan sociālo jautājumu risināšanu, gan ekonomisko progresu Latvijā.  

Labklājības ministrija aicina ikvienu interesentu sekot līdzi konferences tiešraides translācijai no plkst. 10:00 līdz 12:15  ar surdotulkojumu Labklājības ministrijas Facebook kontā un “Delfi TV”. 

Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas konference “Sociālās ekonomikas attīstības iespējas un izaicinājumi” tiek rīkota ar Eiropas Sociālā fonda Plus projekta “Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai” finansiālo atbalstu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI