DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima galīgajā lasījumā lems par liegumu bērniem līdz 6.klasei skolās izmantot mobilos tālruņus

FOTO: Freepik

Saeima ceturtdien, 10.oktobrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Izglītības likumā, ar kuriem paredzēts bērniem līdz 6.klasei skolās un arī bērnudārzos no nākamā mācību gada liegt izmantot mobilos tālruņus. Kā izņēmumu plānots noteikt gadījumus, kad skolotājs tos būs atļāvis izmantot mācību procesā.

Tāpat trešajā lasījumā rīt paredzēts lemt par grozījumiem Militārā dienesta likumā. Tie paredz, ka mobilizācijas gadījumā Latvijas armijā varēs dienēt arī citu valstu pilsoņi. Vēl galīgajā lasījumā parlamentā rīt skatīs likumprojektu efektīvākai nacionālo un starptautisko sankciju ieviešanai.

Otrajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem, ar kuriem iecerēts noteikt administratīvo atbildību par seksuālo uzmākšanos. Tāpat otrajā lasījumā plānots skatīt likumprojektu, kas paredz obligātu civiltiesisko apdrošināšanu arī  elektroskrejriteņiem, kā arī palielināt zaudējumu atlīdzības limitus.

Vēl otrajā lasījumā rīt paredzēts lemt par stingrākiem nosacījumiem valsts amatpersonu amatu savienošanā, kā arī par grozījumiem, kas paredz ilgāku periodu kandidātu sarakstu iesniegšanai pašvaldības domes vēlēšanās.

Pirmajā lasījumā Saeimā rīt skatīs grozījumus, kas paredz tiesības iedzīvotājiem mehānisko ūdens filtru uzstādīt pie mājas ūdens ievada – pirms kopējā skaitītāja. Tas paredzēts mērījumu precizitātes un ūdens kvalitātes uzlabošanai.

Tāpat deputātiem būs jālemj par 10208 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “1000 EUR gadā attaisnotajiem izdevumiem” turpmāko virzību.

Vēl parlaments rīt lems, vai izskatīšanai komisijās nodot vairākus jaunus likumprojektus, tostarp Klimata likuma projektu, ar kuru paredzēts nodrošināt efektīvu klimata politikas ieviešanu.

Saeimas Prezidija apstiprinātajā 10.oktobra sēdes darba kārtībā ir 23 jautājumi. Tajā iekļautas arī vairākas izmaiņas, tostarp Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi darbakārtību papildināt un pirmajā lasījumā skatīt grozījumus, ar kuriem paredzēts uz laiku iesaldēt atalgojumu valsts un pašvaldību uzņēmumu valdēs un padomēs. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgusi sēdes darbakārtību papildināt, iekļaujot tajā grozījumus Grāmatvedības likumā. Tie paredz obligātu e-rēķinu ieviešanu savstarpējos darījumos uzņēmumos un iestādēs.

Pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI